iOS

iOS is het platform voor iPhones, iPads en iPods, kortom: alles van Apple. Inmote heeft diverse apps ontwikkeld voor iOS en heeft er gespecialiseerde ontwikkelaars voor in huis.

Hellendoornrally

De Hellendoornrally is een autorally die verreden wordt rondom Hellendoorn. Inmote levert al twee jaar de mobiele app op iOS en Android. Wij ontwikkelen de deze app met Sencha.

VerzuimApp

De VerzuimApp is ontwikkeld voor Android en iOS. Naar aanleiding van enkele brainstormsessies met onze klant is een grafisch ontwerp gemaakt en zijn de functionele specificaties uitgewerkt. De applicatie, geschreven in Objective-C, maakt voornamelijk gebruik van lokale HTML-content in een webcontrol. Informatie wordt getoond in maatwerk controls in de vorm van tekstballonnen. Verder bevat de applicatie een checklist (maatwerk), een kostencalculator, mogelijkheden om direct vanuit de app te bellen en te e-mailen, en de mogelijkheid om een verzuimalarm in te stellen.

Door laatstgenoemde wordt de app waardevol voor het hele verzuimtraject: op basis van twaalf mijlpalen houdt hij nauwkeurig het wel en wee van de verzuimende medewerker bij.

Na acceptatietesten met de klant en de enkele bugfixes is de app opgeleverd in de iTunes Appstore.

Beveiligd bellen en sms’en

In een langlopend partnerschap werkt Inmote aan de oplossing tot beveiligd bellen en sms’en op iOS. Dat is op dit platform iets ingewikkelder dan op Android en BlackBerry, waar deze oplossing ook voor gerealiseerd wordt. Echter, door toepassing van een speciaal ontworpen protocol met goede encryptie is het wel degelijk mogelijk om op iOS een goed beveiligde verbinding op te zetten. De gehele oplossing wordt up to date gehouden voor de nieuwste versies van iOS, en heeft een developersteam voor updates en bugfixes.

P3 Communications

Voor dit project heeft Inmote een iOS-applicatie ontwikkeld die via een FTP-verbinding gegevens ophaalt. Via een dynamisch XML-script worden stappen als ping, http download, http upload automatisch en zelfs herhaaldelijk worden uitgevoerd. Testresultaten worden automatisch verzameld en teruggestuurd naar de server. De locatie van de uitgevoerde test wordt bepaald met GPS.