Digitale werkbon met koppeling naar NCCW

Veel woningbouwcorporaties gebruiken het ERP systeem van NCCW. Reparatieverzoeken van huurders worden vastgelegd in NCCW.

Inmote biedt een eenvoudige digitale werkbon oplossing voor de eigen buitendienst van woningbouwcorporaties aan door de buitendienst te voorzien van ruggadized PDAs in de vorm van een Intermec CS40 met ingebouwde barcode scanner. In de backoffice installeert Inmote een tweetal Windows services, waarmee opdrachten uit NCCW automatisch worden overgenomen in de eigen SQL Server database (middels CSV bestandsuitwisseling).

Backoffice medewerkers kunnen met BonView Desktop de opdrachten toewijzen aan een vakman, opdrachten plannen en/of de afspraakdatum wijzigen. De handhelds halen meermaals per dag de nieuwe opdrachtenlijst op via FTPS (beveiligde FTP verbinding) over het GPRS netwerk.

Intermec CS40

In het veld kan de gebruiker met de BonView digitale werkbon op de handheld werktijd en materialen registreren op een opdracht. De applicatie toont een opdrachtenlijst in de vorm van een agenda. Nadat de gebruiker een opdracht heeft geselecteerd, start automatisch de klok om de werktijd te registreren. Materiaal kan worden vastgelegd door de barcode van het onderdeel te scannen of de artikelcode in te toetsen.

Voor het beheer van de applicatie worden remote software updates ondersteunt.

Na het technisch gereed melden van de opdrachten worden de materiaalregels geconsolideerd door BonView en samen met de werktijd gereed gezet voor export naar NCCW. Binnen NCCW kan vervolgens verdere facturering plaats vinden.

De service auto van de vakman fungeert in deze oplossing als een mobiel magazijn. BonView Desktop stelt bestellingen per vakman samen op basis van de gebruikte materialen en plaats de bestellingen per e-mail bij de leveranciers. De leveranciers leveren vervolgens de bestellingen voor elke vakman afzonderlijk thuis af (night delivery).

Zo worden besparingen gerealiseerd in de buitendienst alsmede in het bestelproces.