Tacho-gegevens remote downloaden

Inmote levert vanaf heden een complete oplossing voor het downloaden van tacho-gegevens en het archiveren daarvan.

Het op afstand, oftewel remote downloaden van tacho-gegevens bespaart u kostbare tijd. Haalt u uw vrachtwagens nog altijd naar de zaak, of gaat uw personeel nog met een USB-stick langs de wagens om de tacho-gegevens te verzamelen? Dit hoeft niet meer. U kunt vanaf nu inzicht hebben in alle data die uw vrachtwagens verzamelen, waar zij ook zijn, gewoon vanaf de zaak.

Bij het uitlezen van de tacho-gegevens wordt via een GPRS-verbinding gecommuniceerd met de bedrijfskaart. Deze bedrijfskaart is in uw kantoor aanwezig en kan daar ook blijven. Enige vereiste is dat de bedrijfskaart zich ten allen tijde in de reader bevindt die via uw computer altijd online is. U kunt gegevens, zoals rij- en rusttijden en overtredingen verzamelen in rapportages. Met voortdurend inzicht in de resterende rijtijd voorkomt u tevens boetes.

Alle gegevens zijn inzichtelijk vanuit een comfortabel webportaal.

Het remote downloaden van tacho-gegevens is uit te breiden met GPS voor Track & Trace. Ook kan het systeem gecombineerd worden met TomTom Business Solutions. Tenslotte maakt Inmote maatwerk op basis van Squarell-producten.

Het uitlezen van de tacho-gegevens gebeurt middels een box, die wordt aangesloten op de D8-connector (KLine-kabel) of de CAN-bus aan de achterzijde van de tachograaf. Het is ook mogelijk de box aan te sluiten op de voorzijde van de tachograaf (eveneens KLine-kabel). Het voordeel van voorop aansluiten is dat de tacho-gegevens altijd op afstand te downloaden zijn, ook wanneer de motor uitstaat.

Ondersteund worden: VDO tachografen met softwareversie 1.3 of hoger en Stoneridge tachografen met softwareversie 5000 of hoger.

Download hier de brochure.