Toepassingen in de zorg

Mobiele gezondheidszorg oftewel mHealth is één van de grootste doorbraken in de technologie in onze tijd. Mobiele technologie in de zorg leidt wereldwijd tot kwaliteitsverbeterende oplossingen. Inmote loopt voorop met medische innovaties, samen met partners zoals Inmote MedTech en TNO Research.

Door inzet van (mobiele) technologie leveren we voordelen zoals meer vrijheid, zelfredzaamheid en veiligheid voor de patiënt. Dat is wel nodig in een sector waar men onder andere naarstig op zoek is naar een oplossing voor stijgende kosten en nijpende personeelstekorten.

Met SIP- en VOIP-technologie realiseert Inmote bijvoorbeeld teleconsult-toepassingen. Patiënten en zorgprofessionals kunnen direct met elkaar in contact komen middels een mobiele internetverbinding. Gegevens kunnen worden uitgewisseld via een geavanceerd telefoongesprek, met of zonder videobeeld. Via Bluetooth kunnen sensoren verbonden worden met de smartphone of tablet en kan de patiënt zelf ter plekke metingen verrichten. Denk daarbij aan het maken van een ECG, of een glucosemeting door de diabeticus zelf.

Het delen van de informatie, zoals tekst en beelden, wordt mogelijk gemaakt door systemen te koppelen middels standaard HL7-protocollen en DICOM.

Inmote kan zich beroepen op veel contacten en een sterk netwerk in de zorgsector. Met ons zusterbedrijf Inmote MedTech zijn wij inmiddels al de wereld over geweest om deel te nemen aan bootcamps en onze oplossingen te promoten.

MediCall is het product dat Inmote in de markt zet. Met MediCall presenteren wij een antwoord op de vraag om veilig te kunnen videobellen tussen patiënt en zorgspecialist. Het is een app voor Apple-toestellen zoals de iPhone en de iPad. U kunt tijdens het gesprek zelfs een foto op hoge resolutie maken. Uw gespreksgegevens en foto worden uiteraard goed beveiligd verstuurd en opgeslagen, zoals u van Inmote gewend bent.

Wilt u verder lezen over mHealth, kijkt u dan ook even op: