TomTom Webfleet-integratie

TomTom Business Solutions biedt uitstekende producten voor track & trace gecombineerd met navigatie en een brandstofbesparingsmodule in het voertuig. Als softwarepartner van TomTom Business Solutions is Inmote dé partij om TomTom te integreren met uw bestaande IT-systemen.

tomtom-integration

Webfleet is het webportaal van TomTom. Hier ziet u gedetailleerd de locatie van al uw voertuigen en vraagt u ritrapportages op. Uiteraard biedt Webfleet nog veel meer mogelijkheden. Om alle voordelen te tonen, verzorgen we graag een demo bij u op kantoor.

Enerzijds kunnen we met de TomTom Webfleet.connect-interface allerlei informatie in- en uit Webfleet halen, zoals adressen of opdrachten. Dat werkt met HTTP-berichten. De technische details kunt u hier vinden.

We hebben reeds een tweetal standaardoplossingen beschikbaar: de TomTom Adres Import Tool en BonView Desktop.

Met de TomTom Adres Import Tool kunt een Excel-bestand (*.xls) met adressen importeren in TomTom Webfleet. We ondersteunen het gebruik van adresgroepen en we kunnen voor elk adres ook de GPS-coördinaten op laten zoeken (geocoding).

Met BonView Desktop beschikt u over een planbord en kunt u eenvoudig opdrachten versturen naar uw chauffeurs.

Inmote werkt momenteel ook aan een koppeling tussen Trip Software en TomTom Webfleet. Hiermee kan de ritstaat voor een touringcar chauffeur automatisch worden samengesteld op basis van tijdstip en kilometerstand. Deze informatie wordt vastgelegd in de ritstaat binnen de Trip ERP-software.

Een ander idee? Dat realiseren we dan graag als een maatwerkproduct voor u.

Wat ook kan, is sensoren via Bluetooth verbinden met de TomTom link in het voertuig. Denk dan aan sensoren, voor het meten van temperatuur of bandenspanning, een barcodescanner, of een digitale tablet voor het plaatsen van een handtekening.

De informatie uit de sensoren is niet zichtbaar in het Webfleet-portaal, maar is vanuit eigen software één op één beschikbaar via de Webfleet.connect interface. Wilt u sensoren aansluiten via link.connect, dan zijn een extra data-abonnement en software wel vereist. Met de software kunt u de gegevens via de Webfleet.connect interface op kantoor uitlezen. Als vervolgstap kunt u rapportages genereren of de gegevens in een extern softwarepakket verwerken.

Deze presentatie geeft kort en bondig uitleg over de meerprijs en de hardware-eisen om link.connect te kunnen gebruiken.

Inmote levert en installeert TomTom Business-producten, inclusief instructies en inrichting van rapportages in Webfleet.

Met maatwerk van Inmote bent u verzekerd dat de TomTom Business-producten optimaal integreren met uw bestaande werkprocessen. Alles uit één hand dus. Wel zo makkelijk!

Voor volgende bedrijven heeft Inmote al een TomTom Webfleet integratie gerealiseerd:

gasunie-logo-300x65 truckland-logo vennegoorweerselo-logo